Mondmasker verplicht in taxi’s Oostende.

Mondmasker verplicht in taxi’s Oostende.
n Oostende is het gebruik van mondmaskers voor taxichauffeurs en hun passagiers voorlopig verplicht. Met die maatregel wil het stadsbestuur de stijging in het aantal coronabesmettingen tegengaan.
Het is verplicht een mondmasker te dragen zodra zich een passagier in het voertuig bevindt. Een taxichauffeur die alleen in de auto zit, hoeft het dus niet te dragen. “We begrijpen wel dat de maskers verplicht worden, maar toch is het jammer”, zegt Kenny van Taxi Moermans. “Het is vervelend om een mondmasker aan te doen. We hebben immers al een flexibele wand die ons beschermt.”
‘Plexischermen beschermen onvoldoende’
Steven Callens, professor Infectieziekten aan de Ugent, steunt de maatregel in Oostende. Hij vindt immers dat mondmaskers wél verplicht moeten worden in een taxi, zelfs als er een plexiwand in zit. “Ik denk dat intussen het duidelijk is dat een mondmasker toch wel zou moeten. Men kan immers de afstand niet bewaren in de taxi. Plexischermen zijn volgens mij niet zeer efficiënt, zeker niet als er gaten zitten in het glas. De luchtcirculatie in auto zal maken dat er toch aerosolen verspreid zullen worden, tenzij een raam openstaat.”
Eerder besliste de badstad om mondmaskers te verplichten bij verplaatsingen op het openbaar domein binnen de bebouwde kom, voor iedereen vanaf 12 jaar. De lokale politie zal de naleving van de opgelegde maatregelen strikt opvolgen en handhaven.
Nieuwsberichten
Previous reading
TAXI’S MET EEN WARM HART VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING
Next reading
Sommige taxichauffeurs rekenen coronatoeslag aan!!